Анестезия под запретом


 

               Постановою Кабінету Міністрів України № 4 від 5 січня 2011 року «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. N 770 і від 10 жовтня 2007 р. N 1203», кетамін, що входить до складу препаратів для проведення загальної анестезії, які широко застосовуються у ветеринарній практиці, віднесено до групи препаратів списку № 2 таблиці ІІ - «Психотропних речовин, обіг яких обмежено».

Відповідно до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», міжнародних угод України, на її території встановлюються заходи контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що передбачають:


- визначення основних умов, вимог, правил і системи заходів, пов'язаних з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин в Україні;


- ліцензування відповідних видів діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;


- запровадження системи дозволів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та контролю за дотриманням дозвільних документів та ін.

Отже, відтепер для того, щоб застосовувати у лікувальній практиці кетамін, вам необхідно отримати ліцензію на діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Зрозуміло, що виконати всі перераховані в них умови для багатьох лікарів буде досить складно, а це позбавить нас можливості застосовувати препарат, який так потрібен в повсякденній практиці.

Зараз Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини України готує відкритий лист до Президента України та Кабінету Міністрів з проханням переглянути дану постанову щодо застосування кетаміну у ветеринарній медицині. 

 

 

 

12.02.2011

http://www.asvmu.org/


ветеринарная клиника, Ветеринарный врач, услуги ветеринара, ветеринар на дом, ветеринарный врач Иван Иванович Стойков, ветеринар Киев